Child Care Centre KAGes & MUG

A child care centre has to have a differing range of areas to meet the children’s varying perceptive needs. This applies the same way to indoor and to outdoor areas. The possibility of social engagement as well as segregation is equally offered. This general pretension to the children’s space is overlaid with the specific site requirements such as noise protection (for the neighbourhood) and the particular topographic situation. As a result the building creates a flat stretched unique world structured by a diverse sequence of differing spaces such as linger areas and spacious playgrounds. The exterior appearance on the contrary reveals only a closed one-and-a-half-story high volume facing the main adjacent road.

  • Client: Krankenanstalten Immobiliengesellschaft m.b.H and Medical University Graz
  • Team: Arch. DI Karin Prieler, DI Norbert Schindler, DI Dominik Troppan
  • Team Competition: DI Daniel Bergmayr, DI Jürgen Pichler
  • Competition: July 2010
  • Start of Planning: October 2011
  • Start of Construction Modul 1: March 2013
  • Completion Modul 1: June 2014
  • Capacity Modul 1: 10 groups for 193 children
  • photo credit: Krischner-Oberhofer

Comments are closed.